De Ondernemer en AS WE SPEAK Podcasts lanceren podcastserie ‘Droomstart’

Zzp

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap maakt? De Ondernemer (DPG Media) en creatief podcastbureau AS WE SPEAK helpen bij het starten van een bedrijf met het lanceren van project Droomstart.

In de nieuwe podcastserie Droomstart krijgen ondernemers in spe met een gouden businessidee door experts de helpende hand aangeboden en worden ze gevolgd op de weg naar succes. Van het pitchen van hun businessplan aan een ondernemersjury, tot de eerste successen en tegenslagen: onderweg staat de podcastmicrofoon open. Lukt het om van een droom daadwerkelijk een start te maken?   

Uit ruim honderd aanmeldingen zijn elf ondernemers in de dop geselecteerd door een vakkundige jury. Maar welke vier pitchers die felbegeerde Droomstart gaan maken en met een ervaren startup-mentor aan de slag gaan, wordt in de eerste vier afleveringen duidelijk. Droomstart-luisteraars zitten steevast op de eerste rij als het gaat om de lessen op weg naar succes, de valkuilen die al dan niet vakkundig vermeden worden en of de vier ondernemers uiteindelijk klaar zijn voor funding.

De eerste van twaalf afleveringen van Droomstart verschijnt vandaag, dinsdag 15 maart. Daarna volgt elke week een nieuwe. Droomstart wordt gepresenteerd door Fabienne de Vries. 

Robert van den Ham, De Ondernemer: ,,Het stimuleren van ondernemerschap behoort vanaf het allereerste begin tot het DNA van De Ondernemer. Dat zie je terug in ons online platform, de vele content die we maken, ook voor onze zakelijke partners. En nu komt dat alles samen in een geheel nieuw podcastproject, Droomstart. Ik voorspel een fascinerende serie, alleen al omdat we luisteraars er vanaf het vaak nog prille ondernemersidee nauw bij betrekken en, wie weet, uiteindelijk enthousiast krijgen om er zelf via sharefunding onderdeel van te worden.”

Arne van den Berg, AS WE SPEAK Podcasts: ,,Al vanaf ons eigen ondernemende begin met AS WE SPEAK Podcasts, zo’n 1,5 jaar geleden, liepen we rond met het idee voor Droomstart. Aangezien wij podcasts bedenken en maken in opdracht van merken en organisaties, hebben we deze serie gepitcht bij en samen doorontwikkeld met De Ondernemer. Het verhaal dat we brengen met Droomstart sluit naadloos aan bij wat de kern van het bestaansrecht van De Ondernemer is. Droomstart is een passend merkverhaal voor De Ondernemer waarmee we tevens (startende) ondernemers of mensen met ondernemende ideeën willen inspireren en aanzetten om zelf hun Droomstart te gaan maken.”  

Waar is Droomstart te beluisteren?
De trailer en de eerste aflevering van Droomstart zijn vanaf vandaag te beluisteren via de bekende podcastkanalen, zoals Spotify en Apple Podcasts.

Ga voor meer informatie naar Droomstart.nl.

Products You May Like

Geef een reactie