Jacques van den Broek nieuwe voorzitter Nederlands Comité voor Ondernemerschap

Overheid

Jacques van den Broek (1960) is de nieuwe voorzitter van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap. Hij vertrekt deze maand als bestuursvoorzitter van Randstad en is bij het Comité de opvolger van Harold Goddijn (CEO TomTom).

Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap is opgericht om ondernemerschap te stimuleren en het groeipotentieel van het midden- en kleinbedrijf te versterken. Minister Micky Adriaansens (EZK) heeft de termijn van het Comité met vier jaar verlengd. Ook Hare Majesteit Koningin Máxima blijft actief als lid, net als Barbara Baarsma, Meiny Prins en Diederik Laman Trip.

Jacques van den Broek was sinds 2014 CEO en voorzitter van de raad van bestuur van Randstad. Hij is tevens aanjager van NL2025 en mentor van NLgroeit.

Het Comité presenteert elk najaar de trendanalyse Jaarbericht Staat van het mkb. In de afgelopen jaren bracht het Comité aan het kabinet adviezen uit over herstel en groei van het mkb. De voorstellen zijn gericht op verbetering van de toegang tot financiering, toegang tot talent en versterking van het ondernemerschap.

Products You May Like

Geef een reactie