Tweede Kamer neemt motie aan om woonadres zzp’ers af te schermen

Zzp

De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen waarin staat dat zelfstandig ondernemers die vanuit huis werken, zelf moeten kunnen beslissen of hun privéadres zichtbaar is in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK).

Dat is goed nieuws voor de ondernemers die vanaf hun woonadres werken. De afgelopen maanden is er veel gepraat over privacy en het afschermen van gegevens in het Handelsregister. De discussie kwam in een versnelling doordat politici, artsen en anderen die zich in het openbaar (moesten) uitlaten werden belaagd op hun huisadres, die gemakkelijk te vinden was dankzij het Handelsregister.

Het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat had reeds een internetconsultatie gestart over het afschermen van het bezoekadres in het Handelsregister.

Mening Stichting ZZP Nederland

In eerdere berichtgeving gaf stichting ZZP Nederland reeds haar mening.

Stichting ZZP Nederland blijft van mening dat het pas noodzakelijk is om iemands privégegevens te kennen, ter controle van met wie je zaken doet, als je ook daadwerkelijk in contact staat met die ondernemer en op het punt staat om zaken te gaan doen. Laat het dan aan de ondernemer om zijn/haar gegevens uit het Handelsregister vrij te geven voor de zakenpartner. Deze oplossing is technisch niet nieuw, want bestaat al.

Gelukkig blijkt na het aannemen van de motie, dat het merendeel van Tweede Kamer het eens met onze mening. Wij zullen nu aansturen op een snelle wetswijziging die afschermen van het woonadres mogelijk moet maken.

Products You May Like

Geef een reactie